ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΕ 14 ΕΝΟΤΗΤΕΣ

13 ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ + ΜΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΔΩΡΟ
ΔΙΔΑΚΤΡΑ 950ευρώ

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:
1. Συνοπτική περιγραφή του επαγγέλματος
-Στάση σώματος
-Χρήση μαχαιριού και κοπές

2. Βάσεις της κουζίνας – Ζωμοί
-Κουρκούτι
-Μαντινιόν
-Μιρεπουά
-Κουρμπουγιόν
-Μαρινάδες

3. Σάλτσες
α) Ζεστές
-Σάλτσες ντεμί γκλας και παράγωγα
-Σάλτσες βελουτέ και παράγωγα
-Μπεσαμέλ και παράγωγα
-Ντομάτα(πίτσα, κούλις, φόντου, ναπολιτέν, φούρνου)
-Ολαντέζ και παράγωγα

β) Κρύες
-Μαγιονέζα και παράγωγα
-Βινεγκρέτ και παράγωγα

4. Σούπες
-Κρέατος
-Ψαριού
-Κρέμες (λαχανικών)
-Βελουτέ (πατάτας ή πράσου)
-Εθνικές (φασολάδα, φακές)
-Κονσομέ

5. Αυγά
-Αλα κοκ
-Ποσέ
-Μολέ
-Μουλέ
-Μπρουγιέ
-Μάτια
-Αν κοκότ
-Ομελέτες
-Ντυρ

6. Ζύμες
-Πίτσα
-Πάστα μπριζέ
-Ραβιόλι
-Λαζάνια
-Κρέπες
-Νιόκι (παριζιέν,ρομέν,πιομεντέζ)
-Κανελόνια
-Σφολιάτα
-Φύλο κρούστας

7. Ρύζια
-Κρεόλ
-Πιλάφι
-Ριζότο

8. Τυριά
-Ελληνικά τυριά
-Κροκέτες
-Σαγανάκια
-Συμβολή τυριού στο μαγείρεμα
-Γκρατέν

9. Κοτόπουλο
Εξάσκηση στο φιλετάρισμα
-Ψητά
-Ποελέ
-Πανέ

10. Βασικές αρχές μαγειρικής για μοσχαράκι, χοιρινό
-Σχάρας
-Σωτέ
-Ραγγού
-Ψητά

11. Ψάρι για όλους
Σημεία φρεσκάδας των ψαριών
-Ατμού
-Ποσέ
-Ποελέ

12. Λαχανικά
-Βραστά-Ατμού
-Ψητά-Σοτέ
-Γλασέ-Ετουβέ
-Τηγανιτά σε χυλό
Χρόνοι ψησίματος

13. Πατάτες
-Βραστές-Πουρέ
-Ψητές φούρνου
-Σοτέ (ωμές ή ψημένες)
-Γκραντινέ

14. Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
-Ρεβανί
-Καρυδόπιτα
-Μηλόπιτα
-Κρέμα πατισερί

Παρέχεται τίτλος σπουδών Κέντρου Δια Βίου Μάθησης-1

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9.00-19.30

ΤΣΙΜΙΣΚΗ 126 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλ.: 2310 273211 & 2310 220778

http://www.ergastiri-studies.gr

Share this article

About mirka2016

You May Also Like

Copyright © 2015 DE STIJL All Rights Reserved. |Powered by Sitegeek